Verrassend veel moois in de stromende regen

11

Ik wist het deze ochtend even niet. Ik zat aan de houten eettafel in de kamer en keek naar buiten. Daar was het donker, het regende en alles was kletsnat. Hoe gek moest je zijn om nu te gaan wandelen?
Maar ik wilde graag. Heel graag. Mijn lijf wilde graag en mijn geest wilde graag. Ik wilde de frisse lucht ruiken en de stijfheid uit mijn gewrichten lopen. Ik wilde weer even niets denken, even uit mijn hoofd en in de natuur.
Heel fijn is het dan, om natuurvrienden te hebben. Om je gedachten kort op Twitter te zetten en huppa.. Er was niet zo heel veel voor nodig om te beslissen ‘gek’ te doen en te gaan. Natuurlijk roepen natuurmensen: ‘Regenkleding aan en gÑÑn!’

Glans

Het was onverwachts mooi in de natuur in de buurt van Houtsberg in de gemeente Nederweert. Ik was oprecht verbaasd, toen ik daar met de paraplu in de ene hand en het fototoestel in de andere hand vrijwel direct na het uitstappen uit de auto een zilverreiger zag opstijgen. Zo mooi.

De zwammen glommen. Echt waar. Ik heb een foto vol glans meteen bovenin dit blog gezet, omdat ik het zo mooi vond. En ik heb er nog eentje. Groot, een joekel, en zo mooi. Glanzend aan de voeten van een kletsnatte boomstam:

DSC_0120

DSC_0129

De boomstammen glommen op hun beurt ook moois het bos in. Kletsnat waren ze, en het deed niets af aan hun kracht. Ze stonden daar stevig in weer en wind en voor het eerst besefte ik, dat ik bomen ieder seizoen om van te genieten vind. Niet alleen in de zomer, niet alleen wanneer hun blad kleurt, nee ook nu.. in de stromende regen.


Geweizwammetjes

Luisterend naar vogeltjes, die zich niets van de regen aan leken te trekken, stond ik eventjes stil in de hoop dat er eentje dichtbij genoeg zou komen voor mijn 300mm lens. Opeens, uit het niets, viel mijn oog op iets grijs tussen het gras. Ik dacht: ‘Nee! Dat kan niet! Ja! Oh! Wat gaaf! Geweizwammetjes!’
Mijn ochtend kon niet meer stuk. Wat was ik blij dat ik de regen in gestapt was. Ik had eigenlijk de hoop opgegeven zo’n zwammetje nog in het echt te zien. Ik had zelfs gedacht: ‘Ze zullen hier wel niet voorkomen’. Toch wel dus!
De foto’s zijn niet scherp, maar wat kan mij dat schelen. Ik heb de zwammetjes gezien, en het was best moeilijk zo.. in de regen, onder de paraplu, met 1 hand, deze foto’s maken. Moeilijk of niet, regen of niet, veel te warm in december of niet, deze ochtend was het waard. Ik heb verrassend veel moois gezien in de stromende regen.

13

12

 

 

Advertenties

8 gedachtes over “Verrassend veel moois in de stromende regen

  1. En dan verloopt zo’n grijze ochtend opeens heel anders! πŸ™‚
    Prachtige foto’s heb je gemaakt. De witte zwammetjes aan de voet van een boom, zijn mijn favoriet. πŸ™‚

    Like

  2. ZΓ³ herkenbaar, vooral dat met één hand fotograferen en de andere hand de plu! Ook dat gevoel van ik mΓ³et nu even het bos in, heb ik ook…bof dat ik vlakbij het bos woon. De regen geeft net die mooie glans aan je foto’s, heerlijk zulke blogs, word ik blij van! πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s