De eerste vlinders, wat maken ze blij

Sommige ochtenden kan zelfs een zonnetje me niet doen dansen. Dan heb ik het even gehad, met veel.. Dan heb ik een schop onder mijn kont nodig om vooruit te komen en gelukkig.., gelukkig lukt het me steeds beter mezelf die schop te geven. Figuurlijk dan, want letterlijk zou dat waarschijnlijk het Guinness Book of Records halen 🙂

Dus ben ik de natuur in gegaan en wat vond ik het heerlijk. In de buurt van Houtsberg, Nederweert, vond ik zelfs een plekje waar ik mijn gevoel van dat moment kon fotograferen. Wat een fijne manier van expressie, en het voelde gedragen. De reflectie in het water maakte van één, twee,.. en tóch één. Ik bedacht me.. ‘Alles heeft een gouden randje, en zelfs één is nog samen.

Buiten begint nu alles kleur te krijgen en het kan eigenlijk niet anders dan blij maken. Mooie vormen, mooie kleuren, de vogels fluiten soms bijna oorverdovend vrolijk, en naast muggen en hommels fladderen er steeds meer vlinders rond.

DSC_0029 - kopie

 

DSC_0035 - kopie

Ik heb lang rond gestruind en ben op veel plekken stil blijven staan. Ik heb genoten van de geluiden en genoten van de kleuren. En ik ben blij dat ik inmiddels plekjes weet te vinden, waar ik geen mens tegenkom, zelfs niet op een zonnige, warme, lente-zaterdag! Dat maakt dan ook dat vogels op deze rustige plekken veel langer blijven zitten. Als je je voeten maar zachtjes neer zet. Als je zo af en toe je adem maar inhoudt, om geen geluid te maken. En soms voel ik me schuldig, als ze van me schrikken en bangig wegvliegen.

DSC_0019 - kopie

DSC_0063 - kopie

Wat ik vergeten was, is hoe moeilijk het is om vlinders te fotograferen. Om ze scherp en helder en op hun mooist vast te leggen. Ik heb er verschillende zien fladderen, ze vlogen zonder omkijken in een snel tempo voorbij 🙂 Er gingen er ook een paar zitten. Heel, heel kort, nog geen hele seconde. En ik moest lachen om mezelf, want ik wilde me niet ergeren, nee, ik wilde genieten van het feit dat ik ze zag. Pas toen ik dat deed en weer rust vond in mijn enthousiasme, ontstonden hele mooie kansen ze te fotograferen.

DSC_0048 - kopie

 

DSC_0086 - kopie

Vlinders: Jeetje wat maken ze mij blij! En ik ervaar het als wéér een cadeautje: Het is mijn eerste gehakkelde aurelia dit jaar!

Advertenties

3 gedachtes over “De eerste vlinders, wat maken ze blij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s