Tussen zon en donderwolken.

Ik kwam vanmorgen beneden en ik was helemaal verrast. De zon! Ik had het gewoonweg niet verwacht. Ik dacht, dat het een aantal dagen slecht weer zou zijn en kijk nu! De zon aan een helder blauwe hemel. Terwijl ik genietend van een warme kop koffie naar buiten keek, zag ik een klein half uurtje later echter al flinke stapelwolken aan komen drijven. Ik dacht: ‘Nee he?! Dan moet ik naar buiten! Wandelen! Nu!’

Eenmaal bij de beek zag het er niet goed uit. Zowel richting Baexem als vanaf Nederweert kwamen hele donkere wolken aan. Maar daar tussen scheen de zon! Ik besloot toch door te lopen en dan maar meteen richting de plek waar ik laatst het oranjetipje gezien had. Ik wilde hem nog een keer zien. En het liefst nog een keer, en nog een keer, en nog een keer. En het allerliefst wilde ik hem deze keer van opzij op de foto zetten, want dan vind ik ‘m zo mooi!

Ik stapte flink door. Op donkere wolken vooruit, maar tegelijkertijd donkere wolken tegemoet. Hoe groot zou de kans eigenlijk zijn? Hoe groot zou de kans zijn, dat ik ‘m nog een keer zou zien? Ik tuurde de horizon af, maar geen enkele vlinder leek het er op te wagen. Het gras was ook nog nat.. Bruggetje over, pinksterbloemen voorbij, richting strook bomen. Dáár, opeens! Opeens, en als enige! Een oranjetipje! Niet te geloven! Alle vlinders nog an toe, er vloog maar één vlinder, precies mijn favorietje van dit moment: het oranjetipje.

1 - kopie

Ik volgde het beestje en het ging snel genoeg ‘zitten’. De donkere wolken hadden mij ingehaald en het beestje zal ook gedacht hebben: brrr. Wat een mooie gelegenheid voor mij. Wat een geweldige kans om ‘m van alle kanten mooi vast te leggen. Ik ben er zo blij mee!

2 - kopie

3 - kopie

Efkes later hoorde ik een donderklap. Potverdikke. Daar ben ik echt helemaal niet dol op. En zeker niet als ik zo midden op een veld sta. De bui leek schuins aan mij voorbij te trekken, maar voor hetzelfde geld deed hij dat niet. Aan de ene kant wilde ik heel snel naar huis, aan de andere kant wilde ik blijven. Tegen al mijn vroegere reacties op onweersbuien in.. bleef ik. De natuur leidde me af van mijn angst en de bui trok inderdaad schuins aan mij voorbij.

Het duurde geen half uurtje of de zon scheen weer. En huppa! Weer een oranjetipje! Ik dacht.. ‘Het zal toch niet zo zijn, dat ik ook de kans krijg ‘m op een pinksterbloem te fotograferen? Dat zou gaaf zijn! Die twee horen bij elkaar!’ Dat dacht ik natuurlijk niet zomaar. Ik zag ‘m richting de bloemen gaan.. En hij landde! In de wind gingen de bloemen op en neer en in de zon bleef het tipje van de ene bloem naar de andere gaan.. Moeilijk dus, maar ik heb ‘m! Op een pinksterbloem 🙂

DSC_0069

Omdat ik weer donkere wolken aan zag komen, besloot ik nu wel richting huis te gaan. Wandelend langs de beek zag ik nog twee geaderde witjes vliegen, maar de citroenvlinders, dagpauwogen, en bonte zandoogjes hielden zich verborgen. Niet erg. Aan de waterkant van de Tungelroyse beek is zoveel moois te zien.

8

9

10

11

Ik zag ook een witte kwikstaart, en een gele. Hele leuke vogeltjes vind ik dat. Ik zag ze beide in het gras hippen, uiteraard slechts tot ze mij zagen 😉 Maar ze zaten ook weer op de weidepaaltjes. Dankbaar plekjes 🙂

DSC_0111

Het is ook altijd leuk om tussen het groen te speuren naar kleine kriebelbeestjes. Lieveheersbeestjes stemmen mij altijd vrolijk, maar deze keer zag ik ook een voor mij bijzondere zwarte vlieg. Ik denk, dat het de Maartse vlieg is afgaand op wat ik op google kon vinden. Zeker weten doe ik het niet.

DSC_0085

DSC_0094

Hoe leuk ik deze kriebelbeestjes ook vind, ik kijk uit naar de eerste lentedag dat ik tussen het groen mijn eerste juffer of libel ontdek. Ik heb ze nog niet gezien aan de beek, maar die dag gaat komen en dan maak ik net zo’n dansje als bij mijn eerste vlinder dit jaar.

6 gedachtes over “Tussen zon en donderwolken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s