Alles weer voor de eerste keer

Grote, mooie ogen, die verwonderd de wereld in kijken. Ik hou ervan. Ik hou ervan dingen voor het eerst te zien, voor het eerst te ruiken, voor het eerst te horen. Ik hou ervan ze te ontdekken. Want,.. de allereerste keer is iets meestal alleen maar mooi. De kleur, de vorm, het geluid. Het heeft geen naam, geen bedoeling, en al helemaal geen consequenties. In dat moment zijn de dingen meestal op hun mooist. Ik hou van dat moment.

Vorig jaar heb ik véél van die momenten beleefd. Met de camera in de hand stapte ik toen een heel andere wereld in. Door de lens zag ik opeens veel en veel en veel meer, en vanuit heel andere hoeken dan dat ik ooit gekeken had. Ik had geen weet van de klein formaat vlindertjes, ik had geen weet van de elfenvleugeltjes van juffers en libellen, ik wist niet dat ook lieveheersbeestjes mij vrolijk stemmen en vogels vriendjes kunnen zijn.

Duizend dansjes dansen

Dit jaar zie ik het allemaal weer terug. Heerlijk! En het is tóch weer voor de eerste keer. Het is het eerste frisgroene blaadje aan een boom, deze lente. De eerste fladderende vlinder, de eerste vliegende libel..
En ik merk dat ik bij iedere nieuwe ‘eerste’ keer een dansje dans. Ik vind het zó geweldig. Ik vind het zó geweldig, dat ik al die gouden momentjes van vorig jaar één voor één weer voorbij zie komen.

20 april 2016 - kopie
Eerste boomblauwtje.
h
Eerste vuurvlinder
3 Hooibeestje 3 mei 2016
Eerste hooibeestje
b - kopie grote roodoogjuffer
Eerste grote roodoogjuffer
6 mei 2016 2 Vuurjuffer
Eerste vuurjuffer
2 - kopie
Eerste weidebeekjuffer

Ook de nachtvlinders laten zich weer zien!

6 Dwerghuismoeder
Eerste dwerghuismoeder
n
Eerste gewone heispanner

De aller aller allereerste keer

Ík heb nog lang niet alles voor de tweede keer, voor het eerst gezien. Ik heb natuurlijk nog lang niet álles gezien! Er is zoveel te ontdekken. Het doet me voor ik naar bed ga ’s avonds verheugen op een nieuwe dag. Het doet me als het regent, verheugen op de zon. Het doet me als het flink tegenzit, tóch weer glimlachen. Al die natuur.. het dóet me wat.

En de afgelopen zonnige dagen hebben me extra blij gemaakt. Ik heb foto’s kunnen maken van een vlinder, waar ik nog niet eerder foto’s van had kunnen maken. Ik had ‘m zelfs nog niet eerder gezien! Dat vind ik gaaf. Dat vind ik echt heel gaaf: de aller aller allereerste keer. Dansje! 🙂

8
Mijn aller aller allereerste landkaartje, voorjaarsgeneratie

 

Een gedachte over “Alles weer voor de eerste keer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s