‘The real thing’ ‘gewoon’ bij mij om de hoek: het vals witje

Het is zo. Ik kan er niet meer onderuit. De mooiste dingen zie ik altijd óf helemaal aan het begin van een wandeling (en dan denk ik wel eens grappend: ‘Oké!, dankjewel! Ik kan naar huis.’, of helemaal aan het eind van een wandeling (als ik het totaal niet meer verwacht). Zo was het gisteren ook. Het waren de laatste meters berm naast de verharde weg voor ik weer voor mijn auto stond, toen ik ‘m zag opvliegen: het vals witje.

Het vals witje! Ik geloofde het eerst echt niet. Het zou zomaar kunnen, dat ik ook echt met mijn ogen heb staan knipperen. Van deze dagactieve nachtvlinder had ik wel al foto’s gezien, maar ik dacht dat ik voor ‘the real thing’ naar de Sint Pietersberg in Maastricht moest. Niet dat ik dat erg vind! Ik ga ontzettend graag naar Maastricht! En heel zeker, dat ik daar alsnog een keer ga zoeken naar het vals witje. Maar dat ik ‘m nu hier trof, in de buurt van Houtsberg (Nederweert), bijna bij mij om de hoek.. Wauw, nee, dat had ik nooit durven denken.

Libellen

Even daarvoor had ik aan een ven gestaan. In de zon, jawel, toen die zich gisteren liet zien, ben ik meteen naar buiten gegaan. De stortvloed aan regen de dagen ervoor had me binnen doen laten blijven, en ik moest er nu echt uit. Sommige paadjes richting het ven waren bijna onbegaanbaar, zo nat en drassig. Eenmaal aan het ven heb ik mijn ogen uitgekeken aan de vele verschillende libellen, die maar rond bleven vliegen. Slechts een enkeling gunde zichzelf even rust, en mij de kans foto’s te maken. ‘Jongens! Het speelkwartier is voorbij!’. Ik riep het in gedachte, maar het hielp natuurlijk niets.

9
Viervlek
10 Viervlek 1 - kopie
Viervlek
11 - gewone oeverlibel
Gewone oeverlibel
13a
Gewone oeverlibel

Sint Jacobsvlinder

De blijheid die ik voelde nadat ik het vals witje had gespot gisteren, heeft me voor even doen vergeten hoe enorm ik heb staan genieten daar aan dat ven. Het zette ook mijn vondst van de Sint Jacobsvlinder even wat op de achtergrond. En dat is jammer! Ook de Sint Jacobsvlinder is een dagactieve nachtvlinder en heeft schitterende kleuren. Het beestje wilde deze keer zijn of haar vleugels niet spreiden, maar is ook met gesloten vleugeltjes prachtig.

15
Sint Jacobsvlinder

Blijkbaar kun je zo enthousiast over iets zijn, dat de andere gouden momentjes even ietsje minder hard schijnen. Wat is het daarom nu fijn, voor mij, om ze via dit blog alsnog te kunnen inlijsten.

Advertenties

4 gedachtes over “‘The real thing’ ‘gewoon’ bij mij om de hoek: het vals witje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s