‘Dit wordt vast niks.’… Een uitsluipende juffer!

Het was kiezen vandaag. Of vanmorgen gaan wandelen en dan slechts een klein uurtje de tijd hebben. Of vanmiddag gaan wandelen met het risico dat de zon het dan al opgegeven had. Ik koos voor het kleine uurtje. Ik nam me voor er niet te veel van te verwachten. In krap een uurtje zou er geen tijd zijn om lang met een foto bezig te zijn, laat staan geduldig te wachten tot een vlinder of libel een mooi plekje om te rusten zou hebben uitgezocht. Het zat op de een of andere manier in mijn hoofd: ‘Dit wordt vast niks’.

Levendbarende hagedis

Ik was dan ook compleet verrast toen ik, meteen al na het nemen van de eerste bocht in het Leudalbos, een levendbarende hagedis op de foto zette. Ik was richting bramenstruiken gelopen, omdat ik er een lieveheersbeestje op een nog jonge tak zag zitten. Het rood van het lieveheersbeestje en het frisgroen van de tak kleurden heel mooi samen. Maar toen mijn voet dorre bladeren op de grond raakten, hoorde ik iets ritselen. Een hagedis! Wauw, wat gaaf! Een hagedis!

DSC_0004 - kopie

DSC_0005 - kopie

‘Ongelooflijk’, dacht ik. ‘Hoe had ik het ook eigenlijk kúnnen denken’, dacht ik. ”Dit wordt niks’ Tssss. Dit is het mooie van wandelen, dit is het mooie van de natuur. Altíjd een verrassing. Ook in krap een uurtje’.

Zo in enthousiaste gedachten verzonken en alweer wandelend verder, vergat ik helemaal het lieveheersbeestje dat daar op die plek ook zo mooi gezeten had. Pas een heel aantal minuten later dacht ik er weer aan, maar toen had ik alweer iets anders kleurrijks in het vizier.

3 - kopie
Zuringspanner

Uitsluipende juffer

Mijn laatste stop zou bij het Bosven Leudal zijn. Zeker weten, dat daar juffertjes en libellen zouden zitten. Ik had onderweg ernaar toe een bonte specht en een vlaamse gaai gezien. Foto’s wilden niet lukken, genieten van ze wel. Wat zijn ze leuk! En zeker weten dat ik binnenkort wel een vlaamse gaai op de foto heb, want de laatste tijd blijven ze mijn pad kruisen.

Bij het ven keek ik mijn ogen uit. Ik kon niet anders dan hier wel echt de tijd te nemen en niet meteen verder te wandelen. Zoveel juffertjes, prachtige libellen. En terwijl ik een foto wilde nemen van een blauw juffertje, zag ik door de lens iets veel en veel en veel mooiers. Een uitsluipend juffertje! Wauw! Te gek! Nu zie ik dat ook eens in het echt! Gaaf! Wat ziet dat gaaf uit!

4 - kopie

En alsof dat nog niet genoeg was voor een krap uurtje Leudal.. zag ik even later een machtig mooie libel eitjes afzetten in het water. Ik mag echt nooit, nooit, nooit meer denken: ‘Dit wordt niks.’ Want er is niets mooiers, niets verrassender,.. niets zo onvoorspelbaar als de natuur.

4a - kopie

5 - kopie

 

 

8 gedachtes over “‘Dit wordt vast niks.’… Een uitsluipende juffer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s