Niet doen. Wachten. Want wachten duurt altijd lang.

Onweer hoort bij zomer. Een echte zomer. Als het overdag net te warm is, zodat je ’s avonds snakt naar verkoeling. Wel eerst nog de barbecue aan, lekker eten, en daarna bij het natafelen genieten van de aankomende dreigende rolwolken. De eerste druppels op je huid voelen en dan snel naar binnen. Ramen tegen elkaar open en de boel lekker laten doorwaaien. Wie kent het nog? 😉

Vanmorgen toen ik beneden kwam, zag ik ‘m nog. De zon. Nu is deze alweer verdwenen. De wolken hebben het in de ochtend al gewonnen en er staat voor vanmiddag langdurige regen op het programma. Misschien met onweer. Dat klopt voor mijn gevoel dan niet. Hoezo onweer? Waar zijn die 25 graden overdag, minimaal, die daarbij horen dan? Ik voel ze niet. Ik heb het zelfs koud.

Niet meer wachten

Nu ik hier aan tafel zit te schrijven, besef ik, dat ik helemaal geen zin heb in dit gevoel. Bovendien.. het is er ieder jaar wel. Het is ieder jaar voor mijn gevoel lang wachten op de zomer. Het zegt waarschijnlijk meestal helemaal niets over de zomer, maar alles over mij. Ik ben dol op de zon. Ik ben dol op warme temperaturen. Ik ben gek op barbecue! Zo enorm uitkijkend op.. duurt het wachten altijd lang.

Dus. Ik ga niet meer wachten. Ik ga kijken naar wat er wel al is. Naar wat ik al heb gehad. En hey! Dat is best veel! En helemaal niet ver van huis.

Keversbroek

3 - kopie -klein + handtekening
Boomblauwtjes

Van deze boomblauwtjes heb ik echt genoten! Op een zonnige dag! En op vijf minuutjes fietsen bij mij vandaan. Het was heerlijk om ze om elkaar heen te zien ‘dartelen’. Ik heb een heel tijdje naar ze staan kijken, terwijl ik slechts 3 foto’s van ze maakte. Ze waren zo snel, bleven nergens lang zitten, en waren zo druk met elkaar. Prachtig om te zien.

Het landkaartje zag ik ook op die plek. En ja. Ook in de zon 🙂 Het vlindertje genoot zichtbaar van de zonnestralen. Het ging op het eind van een blad zitten, met de vleugeltjes richting het licht. Warmte. Zo mooi om te zien!

12 - kopie klein + handtekening
Landkaartje

Nationaal Park De Groote Peel

In Nationaal Park De Groote Peel heb ik het bont dikkopje gezien, en later, op een hele fijne zonnige dag! het spiegeldikkopje. Het park ligt een kleine 20 minuten rijden bij mij vandaan.. ik ben er dus eigenlijk zo! Ook als de zon nóg niet schijnt 😉

5 Bont dikkopje - kopie klein + handtekening
Bont dikkopje
7 klein + handtekening
Spiegeldikkopje

Natuurgebied De Doort

Twintig minuutjes de andere kant op rijden ligt Natuurgebied De Doort. Wat een bofkont ben ik eigenlijk! Hier komen boomkikkertjes voor, en wat vind ik het geweldig dat ik dat heb mogen ontdekken. Boomkikkertjes zijn dol op de zon. Ze zitten dan op een braamblad en ik heb me laten vertellen, dat ze daar uren op hetzelfde blad kunnen zitten.

2 - kopie f - kopie klein + handtekening
Volwassen boomkikker
1 - kopie klein + handtekening
Jonge boomkikker

Maar zo ‘ver’ hoef ik helemaal niet te gaan! Nu ik eraan denk! Ik heb ook nog het Leudalbos en de Tungelroyse beek. De beek.. daar is zo veel te zien.. en het is nog geen vijf minuutjes lopen voor mij. In het Leudal heb ik in januari al genoten van de zon! En van een roodborstje dat hetzelfde deed. Een blauwborst deed dat in april aan de Tungelroyse beek! Wat nou, te weinig zon gehad? 😉

21 januari 2016 Busjop 2 - wedstrijd
Roodborst
12 april 2016, Tungelroyse beek - kopie klein + handtekening
Blauwborst

In de tuin

Bijna. Bijna zou ik onze eigen tuin vergeten. Terwijl de zon zich daar toch ook al heel wat keren heeft laten zien. Misschien geen hele dagen, maar wat geeft dat? De vlinders vonden alweer hun weg.

3 juli 2016 In de tuin - kopie klein + handtekening
Klein koolwitje
8 juli 2016 - kopie klein + handtekening
Oranje zandoogje

Het is nu alleen nog wachten op de Koninginnenpage! Wat zou ik die graag weer zien op de vlinderstruik van de buren! Deze komt alweer prachtig boven de schutting uit.

Oh nee. Dat zouden we niet meer doen. Wachten. Want wachten duurt altijd heel lang 😉

 

 

 

 

 

 

Advertenties

10 gedachtes over “Niet doen. Wachten. Want wachten duurt altijd lang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s