En dáárom wandel ik graag langs de beek..

Wat een verrassing vanmorgen: De zon! Ik dacht écht dat voor de hele dag regen was voorspeld. Het kriebelde opeens heel hard. Ik had gedacht niet te kunnen gaan wandelen, maar nu kon het wel! Huppa! Op naar de Tungelroyse beek.

Bij het hek aangekomen zag ik meteen dat de kudde brandrode runderen me niet in de weg zouden lopen. Ze stonden helemaal richting Heythuysen in de ‘wei’ voorbij de brug. Maar links achter het hek lagen papa, mama en kindje ‘gewone’ koe in het gras en ze keken me aan. ‘Help’. Ik opende het hek en keek ze ook aan. “Blijf maar lekker liggen, niks aan het handje”, zei ik tegen ze, terwijl ik dapper voorbij stapte.

Rups van een dagpauwoog

Drie meter verder durfde ik achterom te kijken en familie koe was inderdaad lekker blijven liggen. ‘Ik ben er voorbij! Nu kan ik écht genieten.’.

Terwijl mijn hartslag nog wat verder naar beneden kon, zag ik meteen iets moois. Alhoewel. Met meer dan tien door elkaar krioelend vind ik het een minder mooi gezicht, maar zo’n prachtig mooie zwarte rups alleen, met in de zon op zilver lijkende witte stippen,.. prachtig!


Ik wist het meteen weer: Dáárom wandel ik zo graag langs de beek.
Omdat ik er altijd nieuwe mooie dingen tegenkom, en altijd dingen die ik niet verwachtte. Ik had van te voren gedacht aan vlinders, aan juffertjes, en aan libellen. Maar niet aan rupsen! En ik besloot ter plekke alle verwachtingen los te laten en me opnieuw te laten verrassen door de beek.

6 - kopie

7 - kopie

14 - kopie

17 - kopie

21 - kopie

22 - kopie

24 - kopie

27 - kopie

Juffertjes en vlinders

Maar ik heb ook juffertjes en vlinders gezien hoor! 🙂

8 - kopie

9 - kopie

11 - kopie

En een overvliegende reiger!

15 - kopie

Voorbij de brug dacht ik: ‘Laat ik mij dan ook weer eens verrassen door vliegen, bijen en wespen. Laat die vlinders en libellen eens.. ‘.

En wauw! Een open verwonderende blik laat zoveel meer zien! Wat fijn dat ik dat vanmorgen weer even mocht beseffen. Open en verwonderen.. ook al denk je een plekje al zo vaak gezien te hebben..

18 - kopie

37 - kopie - kopie

39 - kopie

Advertenties

7 gedachtes over “En dáárom wandel ik graag langs de beek..

  1. Hoi Caroline … kom voor het eerst bij jou langs en herken meteen een soort van passie die ik ook heb. Leuk dus … en dapper voorbij de koeien geslopen (heel herkenbaar) heb je een leuke verzameling aan beestjes ontmoet. Verwachtingen komen vaak niet uit maar verassingen zijn er bijna altijd. En dát is nou juist zo leuk aan “onze” passie.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s