Zomer en herfst tegelijkertijd. En wat vind ik dat mooi!

Wat wolken, wat zon, en 22 graden. Ideaal om even de bos in te lopen en mijn hoofd leeg te maken. En ik wilde paddenstoelen zien. Ik ben een echt zomermens, maar potverdikke de herfst brengt ook veel moois, en ik heb ook daar zin in. Ik koos vrijwel meteen voor het rustigere stuk Leudalbos, richting café Goeden. Gelukkig kozen alle inzittenden van alle andere auto’s op de parkeerplaats voor het andere pad richting de Leumolen. Rust..

Hertjes!

Genietend van fluitende vogeltjes speurden mijn ogen naar paddenstoelen. Het was eigenlijk meteen duidelijk. Aardappelbovisten genoeg. Jeetje overal aardappels in het bos nu hoor!

40 - kopie klein + handtekening

Maar het duurde niet lang of mijn oog viel ook op ander moois.

6 - kopie klein + handtekening

Terwijl ik een derde paddenstoel op de foto probeerde te krijgen, hoorde ik opeens geritsel. Ik keek op richting het pad en mijn hart maakte een sprongetje. Een hertje! Ik ging staan en besefte dat een foto maken niet zou lukken. De lens stond nog helemaal ingezoomd en op macro. Het moment zou voorbij zijn als ik me nu bezig zou gaan houden met de instellingen van mijn camera. Dus bleef ik kijken tot het hertje verdween tussen de varens. Net toen ik dacht, dat het voorbij was, schoten er nog twee het pad over. Geweldig! Ik vind dat iedere keer opnieuw zó speciaal! Ik vergat de paddenstoel en liep verder het pad af. Natuurlijk hoopte ik, dat ik de hertjes nog ergens tussen de varens zou zien. Twee oren zou al leuk zijn! Maar nee.. of ze waren alweer een eind verder, of ze hielden zichzelf goed verstopt.

7 - kopie


Vlinders

Eigenlijk verbaasde het mij vervolgens dat ik in het bos zoveel vlinders zag. Meestal zoek ik er weide voor op, of heide. Voor het zien van vlinders denk ik niet meteen aan het bos. Maar wat ziet dat mooi uit hè? Die prachtig gekleurde vleugels op groene blaadjes in de hoogte.

18 - kopie

23 - kopie

Ik was wat meer naar het midden van het bos gelopen en besloot nu terug te lopen naar de Leubeek. Ik vind het altijd heerlijk om die te horen stromen. En het grappige was! Ook hier weer heel veel vlinders! Voornamelijk klein geaderd witjes.

52 - kopie - klein + handtekening

54 - kopie - klein + handtekening

58 - kopie - klein + handtekening

Kleine vuurvlinder

Eerlijk gezegd ben ik een heel tijdje vergeten, dat ik op zoek was naar paddenstoelen. Er zullen er vast veel gestaan hebben, maar als ik vlinders zie!.. 😉 Afgeleid dus. En dat maakt helemaal niet uit. Ik heb genoten. Ik liep het pad af, de bocht om, en kwam op een stuk open bos waar allemaal jonge bomen waren aangeplant. Het zag er droog, er lag veel hout op de grond, én veel dennenappels. Daar zag ik het weer. Zomer en herfst tegelijkertijd. En wat vind ik dat mooi! Er is dan opeens zoveel te zien. Zoveel leven, zoveel kleur, maar ook zoveel waarvan je weet dat het gaat.

81 - kopie

Toen ik een kleine vuurvlinder op een droge dennenappel zag zitten, dacht ik: ‘Dit wordt ‘m. Dit wordt de foto van de dag!’ Maar potverdrie.. het beestje bleef niet zitten. En toen zag ik nog een vuurvlinder, en nog een, en nog een, en nog een. Geweldig! Het was het paadje van de kleine vuurvlinders en hoewel er geen één meer zo mooi op een dennenappel ging zitten.. ze waren stuk voor stuk prachtig!

98 - kopie - klein + handtekening

83 - kopie - klein + handtekening

 

Advertenties

8 gedachtes over “Zomer en herfst tegelijkertijd. En wat vind ik dat mooi!

  1. Nou, voor paddenstoelen krijg je binnenkort nog tijd genoeg hoor en dus komen de vlinders nu nog even eerst. Je hebt je beleving heel mooi neergepend en een hele reeks leuke foto’s gemaakt.
    Ben in het voorjaar ook nog in het Leudal geweest, dat was op een vogelkijkdag van de vogelbescherming. Vroeger als kind kwam ik elk weekend in dat prachtige bos en kan me de smalle verborgen paadjes nog goed herinneren. Maar ik moet wel zeggen dat een en ander toch wel wat veranderd t.o.v. toen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s