Juist de imperfectie, maakte het wat mij betreft.. perfect.

Gisteren vond ik ‘m, en ik geniet er nog steeds van. Wat vond ik het gaaf ‘m te treffen! Mijn eerste vliegenzwam dit seizoen. Op een totaal onverwacht moment en op een totaal onverwachte plek.

Het is namelijk nog steeds droog in de bossen hier in de buurt. En veel paddenstoelen zie ik nog niet. Ze zijn er natuurlijk wel, maar ik vind, dat ik er nog écht naar moet zoeken. Het had wat geregend eergisteren en ongeduldig als ik kan zijn, wilde ik alweer meteen op zoek.

Eenmaal in het bos zag ik meteen.. helemaal niets. Heel veel ‘aardappels’, dat wel.. maar daar heb ik genoeg van.. ook al vind ik het wel nog steeds een grappig gezicht: aardappels in het bos 🙂

Toen ik weer even stil stond en om me heen keek, hoorde ik takken kraken. Eerst dacht ik: ‘Daar komt weer een takje naar beneden. Gevolgd door eikels.’ Maar dat gebeurde niet, en ik hoorde het weer. Ik keek schuins het bos in en toen zag ik ze staan. Twee reeën. Met hun neuzen in de grond, alsof ze aan het eten waren. Af en toe een stap verzettend. Ik heb, zoals ik mezelf beloofd had, eerst genoten van wat ik zag. Eventjes later voorzichtig mijn camera omhoog tillend, heb ik geprobeerd ze op de foto te zetten.

1-kopie

2-kopie-klein-handtekening

Het zijn zoekplaatjes geworden, ik weet het. Veel te veel takken en bladeren. Maar wat kan mij het schelen! Het zijn mooie herinneringen, aan een mooi moment.

Vliegenzwam

Ik ben verder gewandeld en vond paadjes, die ik niet eerder gelopen had. Een voordeel van het vele wandelen is dat ik de weg steeds beter leer kennen, en inmiddels het vertrouwen heb, dat waar ik ook uit kom, ik de weg terug ook weer vind. En dat is gaaf. Dat schept de mogelijkheid nieuwe dingen te zien, nieuwe dingen te vinden. En jaaaa! Zo zag ik opeens, toen ik totaal niet meer verwachtte nog een mooie paddenstoel tegen te komen, deze schitterende vliegenzwam.

7-kopie-klein-handtekening

8-kopie-klein-handtekening

De beet erin vond ik het allermooist. Ik zag die pas, toen ik van de andere kant een foto wilde nemen. Juist deze imperfectie, maakte het wat mij betreft.. perfect.

 

 

6 gedachtes over “Juist de imperfectie, maakte het wat mij betreft.. perfect.

  1. Ik vind persoonlijk de vliegenzwam de mooiste paddenstoel om te fotograferen maar heb deze dit jaar nog niet gezien, ik denk dat het inderdaad door het droge en warme weer komt. Ik wil deze week eens naar de Meinweg gaan want daar is de kans het grootst om een vliegenzwam te vinden. Die foto’s van de reeën vind ik uniek want je krijgt niet elke dag de kans om deze schuwe dieren te fotograferen. Ik heb die kans maar één keer gehad en die foto heb ik onlangs nog op Twitter laten zien.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s