De sieraden van Koning Winter

Wij doen dat graag. Zonder echte planning, zonder haast en een moeten, ons oppakken en gaan. We zien wel waar we uitkomen en wat we tegenkomen. Het geeft ons de meest fijne dagen. Deze dag had Sem studievrij en wilden we er graag op uit. We sliepen in de ochtend uit, deden rustig aan, en vertrokken net na de middag. Heel, heel vaak gaat het dan richting Zuid Limburg en soms, soms gaat het vanaf daar nog een stukje verder.

Lac de la Gileppe

Via de A2 tunnel in Maastricht ging het richting Luik en vandaar dieper België in.
Zo gek! Opeens is het dan helemaal wit. Alsof je pats-boem de winter in rijdt. In Maastricht was het nog ‘lente’, heel efkes de grens over veranderde niet alleen het landschap, maar ook het seizoen.
Prachtig!

5-kopie-tw-fa

6-kopie-tw-fa

Er lag veel sneeuw. Op de een of andere manier went dat snel. Je ziet de takken buigen, de wegen wit begrensd, en na een tijdje voelt dat als normaal. Maar toen ik een bankje zag bij Lac de la Gileppe dacht ik: ‘Jeetje ja. Hier ligt echt veel sneeuw’.

8-kopie-fa

Het ging glibber de glibber over de weg en glibber de glibber over de stoep, waardoor ik al snel riep: “Laten we het bos in gaan! Daar is de ondergrond anders en is het vast veel minder glad!”
We vonden een korte wandel rondweg. Perfect voor ons. Niet stijl omhoog of stijl omlaag, en niet te lang. Al snel lag ik helemaal achterop. Niet omdat het pad te zwaar voor me was, maar omdat ik veel en veel en veel te veel moois zag. Wauw! Overal hingen sieraden. De sieraden van Koning Winter in het bos.

15-kopie-tw-fa

18-kopie-tw-fa

21-kopie-tw-fa

28-kopie-tw-fa

30-kopie-tw-fa

Ik zag zo veel dat ik bijna vergat naar het totale plaatje te kijken. En dat was minstens even mooi. Een pad bedekt met een flink pak sneeuw. Boomstammen, takken, hulst. Wit. In zo’n winterbos wandelen.. het heeft iets sprookjesachtigs.

22-kopie-blog

25-kopie-tw-fa

26-kopie-tw-fa

27-kopie-tw-fa

Baraque Michel

Vanaf hier zijn we richting Baraque Michel gereden. We hoopten dat het daar minder druk zou zijn dan in een weekend, maar jeetje.. ook op deze doordeweekse donderdag reden volle bussen af en aan. We zijn daarom enkele honderden meters voor dit bekende plaatsje in de Belgische Hoge Venen gestopt en weer het bos in gegaan. Vast net zo mooi en stukken rustiger.

48-kopie-tw-fa

49-kopie-fa

51-kopie-tw-fa

52-kopie-tw-fa

Uiteindelijk hebben we vanaf Eupen een rondje van 75 kilometer gereden door de Hoge Venen en de Eifel. We zijn van alles tegen gekomen en hebben van alles gezien. Zulke ritjes zijn onvoorspelbaar en vaak onvoorstelbaar mooi. En soms.. soms worden ze met een prachtige zonsondergang helemaal in stijl afgesloten.

54-kopie-fa

58-kopie-tw-fa

59-kopie-tw-fa

 

11 gedachtes over “De sieraden van Koning Winter

  1. Wat heb je ons geweldig meegenomen op deze schitterende uitstap, ik voelde me gewoon extra reiziger!De prachtfoto’s maken deze uitstap helemaal af, je hebt een geweldige reis voor me getoverd!😘🍀

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s