Gisteren liep ik in een sprookjesbos!

De zon straalde en de hemel zag strak blauw. Wat een mooie ochtend! Ik had me van alles voorgenomen, maar het duurde niet lang of ik besloot dat van niets, iets terecht zou komen. Ontbijten, douchen, spijkerbroek aan. In de gang stonden mijn wandelschoenen ongeduldig te wachten. De neuzen mijn kant op alsof ze zelf naar me toe zouden lopen als het te lang zou duren.

De Doort

Ik besloot naar De Doort in Echt te gaan. Mijn nicht had er al een boomkikkertje gezien en ik dacht.. ‘zon, strak blauwe lucht.. zou moeten kunnen!’.

Maar in de auto zag ik het al. ‘O jee, wolken’.
Er kwamen niet een paar wolken aan drijven. Ook niet van die grote, mooie, witte, wollige wolken. Nee. Het werd grijs. En hier en daar nóg grijzer.
Ik parkeerde de auto en liep snel het natuurgebied in.
‘Nog heel eventjes zon, nog heel eventjes zon’.

Ik zag een aalscholver overvliegen, ik hoorde de tjiftjaf, ik zag een dagpauwoog en een citroenvlinder, en ik genoot! Meteen! Heerlijk, wat was er veel te zien.

Toen ik voorbij de weide was en het bos zag, keek ik echt mijn ogen uit.
Tussen de stammen op de grond.. pinksterbloemen!
Niet één, niet twee, maar een heleboel!
Wauw! O, wat vond ik dat mooi! In mijn fantasie zag ik ook al allemaal oranjetipjes fladderen.

2 - kopie tw

3 - kopie tw

Ik heb er een heel tijdje van genoten. Boven mij werd het donkerder en donkerder, maar dat kon me zo heel veel niet schelen. Ik zou een ander keertje wel terugkomen voor de boomkikkertjes. Ik liep verder langs graslanden en op een andere plek het bos weer in. Hoewel de bomen nog niet veel blad hebben, waren er maar een paar regendruppels die het echt tot beneden redden. Heel erg nat werd ik dus niet.

Sprookjesbos

Terwijl ik tussen de bomen doorliep werd het stiller en stiller in mijn hoofd. Het was er zo mooi. Op de bosbodem lag een tapijt van bosanemoontjes. Overal. Links, rechts, voor en achter mij. Ik was helemaal alleen en om mij heen hoorde ik takjes ritselen, vogels tjirpen, muisjes piepen. Ik kon alleen maar luisteren en kijken.

8 - kopie tw

9 - kopie tw

18 - kopie tw

17 - kopie tw

10 - kopie tw

11 - kopie tw

20 - kopie tw

21 - kopie tw

22 - kopie tw

25 - kopie tw

27 - kopie tw

28 - kopie tw

En foto’s maken natuurlijk. Eerst kijken, eerst genieten, dan foto’s maken, en nog meer genieten. Door de lens zie je toch altijd weer andere dingen, dan met het blote oog. Het is toch weer net een andere wereld. Ik zag zoveel dat ik niet wist waar te beginnen en ook niet waar te stoppen. Toch komt dat moment van verder wandelen iedere keer weer en eigenlijk als vanzelf.

12 - kopie tw

13 - kopie tw

15 - kopie tw

Normaal gesproken ben ik veel meer van de vogels, de vlinders, de insecten, beestjes. Bloemen vind ik prachtig, maar iedereen heeft een voorkeur.. denk ik. Deze wandeling draaide eigenlijk alleen maar om de bloemetjes. Wat was het mooi en wat was ik betoverd door ze. Wat vind ik dat besef dan ook mooi. Dat besef dat de natuur me blijft verrassen en me steeds opnieuw, opnieuw doet kijken,.. nieuwe dingen laat zien.

Maar ja. Toén zag ik dit kevertje!
Althans.. ik dacht dat het een kevertje was.
Maar Twitter leerde mij al snel dat het een wants is.
De dovenetelwants.
Dat dat dan zo’n mooie kleuren heeft, kruipt en je aan lijkt te kijken.
Dan spring ik toch net ietsje hoger, dan bij een bloem 😉

29 - kopie tw

31 - kopie tw

32 - kopie tw

 

23 gedachtes over “Gisteren liep ik in een sprookjesbos!

 1. Ik weet niet waar jij woont, maar zoveel bloeiend spul heb ik hier (aan de kust) nog niet gezien: geen pinksterbloemen, geen slanke sleutelbloemen, bosanemoontjes begint nu net te komen. Ik moet nog even geduld hebben… en kijk maar even naar jouw plaatjes. Niet erg dat er geen zon was toch? Ze worden er alleen maar mooier van.
  Groetjes, Dick

  Liked by 1 persoon

  1. Ik woon in Midden-Limburg 🙂 De Doort ligt in Echt op de grens tussen Midden en Zuid Limburg. Ik was zelf ook verrast door zoveel bloeiende bloemen. Het was magisch mooi! Nog even geduld voor jullie dan.. het komt allemaal vanzelf! Dankjewel voor je fijne reactie! En ja.. heb totaal geen last gehad van de verdwenen zon!

   Like

 2. Raar dat hoewel ik je volg dat ik geen melding krijg dat je een nieuwe blog hebt aangemaakt? Maar ik wou toch sowieso even komen piepen… En ik heb genoten van je prachtige bloemen-foto’s ook van de wants, ik heb ook een paar foto’s van wantsen, maar deze heb ik nog niet eerder gezien, wellicht omdat die meer in een bos voorkomen waar veel ‘dove’ netels staan 🙂 ook van je verhaal erbij heb ik genoten. Limburg is toch een PRACHTIGE provincie. Dat merk ik aan de foto’s van mensen die daar wonen en hun prachtige natuur en streek met ons willen delen 🙂 Zelf ben ik ook al eens in Zuid Limburg geweest, meer bepaald Valkenburg en daar wonen ook kennissen. Ik ben blij dat ik hier ben langsgekomen en wens je een mooie zonnige lentedag.
  Lieve zonnige lente groetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

  1. Oh, dat is jammer! En raar ja! Hoewel, ik heb dat bij sommige mensen die ik volg ook, en ik heb geen idee hoe dat kan. Dan hoop ik dat je zo af en toe inderdaad ‘gewoon’ komt piepen! 🙂 Dank daarvoor! Ik had deze wants ook nog niet eerder gezien en ik vond ‘m erg mooi ‘getekend’. Limburg is zeker mooi! En wat leuk en fijn, dat je kennissen in Zuid Limburg hebt wonen! Zuid Limburg is écht favoriet van mij, ik ben er helemaal weg van! Fijne dag en zonnige groeten terug.

   Like

 3. Heerlijke bloemenfoto’s van je wandeling.Hier bloeit ook alles alleen de pinksterbloemen nog niet gezien die bloeien normaal eerst april-mei maar Limburg is altijd wat vroeger.Hier zullen ze wel in april te vinden zijn.Proficiat met de mooie foto’s

  Liked by 1 persoon

 4. Je hebt nog geen nieuwe blog geplaatst, maar ik zie dat je ook actief bent op twitter en instagram… Ik heb helaas heen twitter en of instagram account dus plaats ik hier eventjes een reactie. Ik vind het kleine geaderde witje heel mooi in beeld gebracht, als ook de andere foto’s zijn prachtig!
  Lieve zonnige lente groetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi!
   Er zit geen regelmaat in mijn blogs.
   Ik schrijf er een als dat zo voelt.
   Als iets voor mij echt aanleiding is voor een blog.
   En klopt!
   Op twitter en instagram ben ik zeer regelmatig te vinden.
   Wat leuk, dat je dat gezien hebt!
   (Overigens zit ik ook op Facebook, maar wat minder dan op twitter en insta)
   Dankjewel voor je compliment!
   Er volgt vast weer een blog deze maand hoor! 🙂
   Groetjes en fijne avond!

   Liked by 1 persoon

   1. Hoi Caroline, het is niet mijn bedoeling om je op te jutten hoor, doe maar rustig op je eigen tempo! Ik kom wel geregeld eens kijken of er iets nieuws is, want vorige keer heb ik geen melding gekregen van je nieuwe blog, vandaar… Ik wens je ook nog een fijne avond toe.
    Groetjes? Heidi

    Liked by 1 persoon

 5. Hoi Caroline, gezien ik niet actief ben op twitter en instagram kom ik hier eventjes een reactie zetten op de prachtige foto’s van op je beide accounts! Net als velen hou ik ook van vlindertjes. Ze zijn een genot om naar te kijken en heel mooi om te fotograferen. Het is bijna een passie op zich om deze prachtige soort insecten te fotograferen in al hun pracht en kleuren! Er zitten dan ook wel veel mooie exemplaren tussen zoals het bontzandoogje, dagpauwoogje er een van de bekendste is in onze lage landen… Maar ook het kleine vosje, gehakkelde Aurelia, admiraaltje enz… Het oranje tipje vind ik ook een heel bijzonder en mooi vlindertje. Zelf heb ik dit vlindertje nog nooit eerder gezien. Ik denk dat je deze heel kleine vlinder tot de familie van blauwtjes mag rekenen of vergis ik me daar in? Ik heb al een aantal koolwitjes gefotografeerd, maar het geaderd witje staat nog op mijn verlanglijstje, die heb ik nog niet gespot. Maar ik heb nog wel meer op mijn verlanglijstje staan wat ik nog niet heb kunnen fotograferen. Geniet de dag en ik wens je vele mooie momenten en fotoplezier.
  Groetjes, Heidi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s