Mijn eerste expositie: wauw!

Wat vond ik het spannend, wat heb ik ernaar uitgekeken, wat ben ik er veel mee bezig geweest. Zeker ook in mijn hoofd. En dan is het nu maandag 14 mei, en is het allemaal alweer voorbij. Mijn eerste expositie. Wauw! Wat heb ik genoten, wat vond ik het leuk om te doen, en wat was ik blij met alle bezoekers. Alle aanwezigen via deze weg nogmaals: bedankt!

Op de social media is er ook met mij meegeleefd. Iets wat ik heel erg heb gewaardeerd. Hoe jammer is het dan als er volgers niet bij kunnen zijn vanwege bijvoorbeeld de afstand. De vraag kwam om een blog te schrijven, zodat ook zij er toch een beetje bij kunnen zijn.
Leuk! Doe ik! Bij deze!

De foto’s

Vijftien foto’s had ik uitgekozen.
Wat is dat moeilijk.
Ik heb inmiddels zoveel foto’s en ik wilde eigenlijk zoveel laten zien.
Want dat was mijn doel met de expositie.
De natuur laten zien.
Laten zien hoe mooi de vlinders, de libellen, de bloemen, het bos, de lucht,..
hoe mooi álles is.
Ik wilde graag mijn enthousiasme delen en ik hoop, dat dat een beetje gelukt is.

1 70 x 100
Kleine vuurvlinder
2 70 x 100
Weidebeekjuffer
14 70 x 50
Katjes
15 70 x 50
Macro opname katjes
13 A3
Besneeuwde takken
11 A3
IJsklompjes
6 A3
Lupine
4 A3
Vijfvlek-sint-jansvlinder
8 A3
Omgevallen paddenstoel
9 A3
Zonsondergang
7 70 x 50
Paardenbloem
Boomblauwtje
Boomblauwtje
5 70 x 50
Vliegenzwam
10 70 x 50
Sieraad van koning winter
12 70 x 50
IJsdruppel

Bezoekers

Zaterdag was een heel geslaagde dag met een gezellige groep bezoekers. Wat vond ik het leuk dat de wethouder Kunst & Cultuur van de gemeente Nederweert er ook was! Ik heb een leuk gesprek met hem gehad en heel misschien leidt dit zelfs weer tot iets nieuws. Blij werd ik bij het zien van vrienden en vriendinnen, maar ook van familieleden die ik al heel lang niet meer gezien had. Hoe tof dat ze mijn expositie kwamen bezoeken en we ook weer een beetje konden bijkletsen.
Twitter volgers en contacten via Facebook waren er ook, en ja, dat vond ik heel gaaf. Hoe ontzettend leuk dat ze de moeite namen te komen kijken, genoten, en we even in het echie ons enthousiasme voor de natuur konden delen.

De zondag was natuurlijk moederdag. Een regenachtige dag. Hoewel ik de hoop had, dat het deze dag juist vanwege het wat mindere weer net zo druk zou worden als zaterdag, was dat niet het geval. Erg was dat niet, want het stelde mij nog meer in staat met aandacht bezig te zijn met bezoekers. Ik heb heel erg leuke gesprekken gehad, en ben heel erg blij met alle fijne reacties op mijn foto’s.

 

 


Wat óók heel tof was, waren de enthousiaste reacties op mijn presentatie over dagvlinders. Ik had er foto’s in verwerkt van vlinders die ik tijdens mijn wandelingen tegen ben gekomen. Ik wilde deze prachtige diertjes graag wat extra aandacht geven, omdat zij mij altijd nóg vrolijker maken. Net als de juffers en libellen trouwens. Misschien maak ik daar een eventuele volgende keer ook wel een presentatie van.

Samen met mijn man had ik ook nog een vlog gemaakt.
Ter introductie van mijzelf.

Ik heb ontzettend genoten van twee dagen expositie, en ben heel erg dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Dit pakt niemand mij meer af. Ik zie het als een mijlpaal in mijn leven, en misschien laat ik hier wel heel veel mee achter mij. Misschien stelt het mij wel in staat om vooral weer vooruit te kijken. Om te geloven in mijzelf. Deze expositie zegt mij eigenlijk: Yes! I can do this!

Uiteraard dank ik Stichting Kunst en Cultuur Maasgouw voor alle ondersteuning en het vele werk dat er is verricht. Dankbaar ben ik ook Erik Verhees voor het vertrouwen in mij en het voor mij mogelijk maken dit een keertje te mogen meemaken. Ik vond het heel bijzonder.

 

 

Tot slot een kleine greep uit het gastenboek.
Omdat ik er zo blij mee ben.

 

 

 

Advertenties

17 gedachtes over “Mijn eerste expositie: wauw!

 1. Gefeliciteerd met je eerste expositie. Lijkt me best spannend om zoiets allemaal te regelen en dan maar afwachten hoe de reacties zijn. Je hebt in ieder geval een goede selectie gemaakt!
  Groet, Dick

  Liked by 1 persoon

 2. Wow wat geweldig Caroline.
  Door de afstand kon ik er inderdaad niet bij zijn, had ik heel graag gewild.
  En ik vroeg je op Twitter of je een blog wilde plaatsen en nou had ik zelfs dit blog bijna gemist. Veel tweets gaan aan me voorbij natuurlijk maar goed dat dit blog in je profiel bovenaan vastgemaakt staat.
  Met plezier gelezen en bekeken en prachtige foto’s! Heerlijk dat je zo enthousiast genoten hebt. Top 🍀👍🏻

  Liked by 1 persoon

 3. Hoi Caroline,
  eerst en vooral gefeliciteerd met je eerste en succesvolle expositie! WAUW, wat een pracht foto’s en collectie heb je! Ik ben ervan overtuigd dat je er de beste uitgekozen hebt volgens jouw inzicht en ik ben er zeker van dat je er nog heel veel meer hebt! Ik zou dan ook nog veel meer willen zien 🙂 Zelf vind ik selecteren heel erg lastig, ik kan moeilijk keuzes maken. Ook jouw eerste vlog en introductie is zeer geslaagd. Vraagt naar meer… 🙂 Ook je presentatie over de vlinders (ik denk dat je bijna alle vlinders van Nederland en België al gefotografeerd hebt) die je al ben tegen gekomen op je pad, heel mooi en leerzaam wat betreft vliegtijd en waardplant! Zou je het erg vinden als ik deze informatie opsla? Je weet ze blijkbaar te vinden, knap vind ik dat! Ik heb hier van je blog en foto’s genoten en hoop nog veel meer te kunnen zien van je fotografie!
  Fijne avondgroetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

  1. Dag Heidi, dankjewel voor je ontzettend fijne en leuke reactie! Wat super, dat je zo genoten hebt van dit blog en een beetje aanwezig bent geweest op de expositie. Ik vind het niet erg hoor, als je de informatie opslaat. En als je eens een keertje iets wilt vragen, laat het me dan gerust weten! Als ik kan helpen, doe ik dat graag. Fijne dag vandaag!

   Liked by 1 persoon

 4. Hoi Caroline,
  ik heb zeer zeker genoten van je blog en dankjewel dat ik de informatie mag opslaan! Als ik ooit nog vragen heb en denk dat jij die kan beantwoorden dat zal ik die graag aan jou stellen 🙂 Ik kom gauw weer een volgende blog van je bezoeken… Tot dan wens ik je ook een fijne dag toe 🙂
  Fijne groetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

   1. Ik heb je You Tube kanaal gevonden en ook meteen geabonneerd 🙂 Nu kan ik je daar ook volgen… 🙂 Je hebt er al heel wat prachtige video’s opstaan met prachtige natuurfoto’s. Vlinders zijn mooie insecten waar je nooit op uitgekeken raakt, maar ook de libellen en juffers zijn een streling voor het oog met hun prachtige kleuren en patronen! Ook heb je al prachtige landschaps- en sfeerfoto’s gemaakt, ook de video: ‘Natuurontwikkeling Tungelroyse beek Leveroy in beeld’ vind ik prachtig met op het laatst twee schitterende foto’s die je hebt gemaakt bij zonsondergang in de maand December. Dank dat ik daar ook deel mag van uitmaken!
    Fijne avond en voor straks een goede nachtrust.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s