Ei-afzettend boomblauwtje in de tuin!

Ik had ze nog niet gezien, en daar was ik me ook bewust van. Bij iedere wandeling en ieder fietstochtje lette ik toch extra op. Bij plekken waar ik ze voorgaande jaren zag, stopte ik even. Maar nee, geen boomblauwtjes. Dat kan hè. De natuur fotograferen blijft, voor mij althans, toch een beetje op het juiste moment, op de juiste plek zijn. Ik ga immers zelden tot nooit bewust op zoek naar een soort.

Ik sprong dan ook super enthousiast uit mijn stoel, toen ik heel toevallig even naar buiten keek en iets kleins en blauws de tuin in zag vliegen. In mijn weg door de kamer en de keuken heen, griste ik nog gauw mijn camera mee. Buiten aangekomen vloog het vlindertje nog steeds onrustig rond een conifeer en de rode bloemen van een petunia.

Gelukkig ging ze heel af en toe ook even zitten, en kon ik haar mooi op de foto zetten.

Ik hield mijn adem in, toen ze voor mijn lens eitjes ging afzetten. Wauw! Hoe mooi is dat dan? Nog nooit had ik het van zo dichtbij gezien. En ik had al helemaal nog nooit een vlindereitje gezien! Prachtig! Ik vond het echt prachtig! Ik denk omdat ik het zo’n wondertje vind. Hoe vernuftig is de natuur toch. Zo’n heel piepklein dingetje herbergt toch een prachtig nieuw leven.

Ei-afzettend boomblauwtje
Eitje

Het boomblauwtje bleef ook daarna nog een poosje in onze tuin.
En zette nog meer eitjes af.
Ik had een geweldige zondag.
Ik heb er zo ontzettend van genoten.

19 gedachtes over “Ei-afzettend boomblauwtje in de tuin!

 1. Wat een schitterende serie foto’s van het Boomblauwtje Caroline!
  Geweldig dat je zoveel foto’s kon maken. Bij mij in de tuin en de omgeving heb ik tot nu toe heel erg weinig vlinders gezien. Die paar die er wel waren, vlogen vliegensvlug heen en weer. Hopelijk komen ze nog.

  Groetjes, Annette

  Liked by 1 persoon

 2. Wat een feest de natuur zo dichtbij en zo mooi! Wat goed dat je haar/hem zag en er komen nu zelfs nog mee boomblauwtjes in jullie tuin, ben benieuwd wanneer er iets gebeurd, maak je daar ook zo’n mooi enthousiast blog over ,het is een genot om te lezen! 👌🏽

  Liked by 1 persoon

 3. Wat een prachtige serie! Zo mooi heb ik ze nog niet voor mijn lens gehad. Wauw, dan nog een ei afzetting meemaken en kunnen fotograferen, hoe fantastisch is dat! De blauwtjes zijn mijn favoriete vlindertjes onder de kleine pages. 🙂 Ondertussen is het alweer uitkijken naar het nieuwe vlinderseizoen. Ik heb al een citroenvlindertje gespot maar heb het niet goed op de foto gekregen, het vloog te snel voorbij.
  Fijne avondgroetjes, Heidi

  PS: ik wil je ook nog bedanken voor het abonneren op mijn YouTube kanaal! Ik ben benieuwd naar jouw volgende filmpje. 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s