Op paddenstoelenjacht

Op Facebook beheer ik een groep: ‘De (groene) wereld om jou heen’. Ooit begonnen, omdat ik mijn eigen facebookpagina niet vol wilde gooien met natuurfoto’s. Het is een leuke groep geworden en het is heel tof om te zien wat anderen allemaal tegenkomen in de natuur. Zo zag ik iemand, die bij mij in de buurt woont, foto’s plaatsen van hele toffe paddenstoelen. Geweldig! Echt! En zo reageerde ik ook. Ik kreeg daarop het voorstel eens samen te gaan wandelen en geheel tegen mijn normale doen in heb ik afgesproken.

Wat is dat leuk. Ja, het was echt heel gaaf! Ze had de route speciaal voor mij al eens voorgelopen en her en der al toffe paddenstoeltjes aan de kant gelegd. Niet dat ze paddenstoelen uit de grond getrokken had hoor, nee! Het ging om takjes met zwammetjes en dennenappels met paddenstoeltjes. Ja echt hè! Dennenappels met paddenstoeltjes! Hoe gaaf is dat!

Muizenstaartjes

Ik heb deze middag echt leuke dingen gezien! En ook veel bijgeleerd. Het was erg genieten om met iemand op pad te zijn, met net zo’n passie voor de natuur als ik.

Oorlepelzwammetje
Oorlepelzwammetje
Oorlepelzwammetje
Eikentrilzwam
Oorzwammetje
Oorzwammetje
Oorzwammetje
Winterhoutzwam
Valse hanenkam
Gele trilzwam
Elfenbank

5 gedachtes over “Op paddenstoelenjacht

  1. Fijn dat je nu eens samen aan de wandel bent gegaan en het was zeker de moeite ook waard, want ik zag hier mooie foto’s staan. Heb van je blog genoten zeer gewis en zeker omdat het buiten nu helemaal geen mooi weer is. Fijne momenten dat wens ik jou met dit druilerige weer. En je ziet mij hier wel weer verschijnen een andere keer.

    Geliked door 1 persoon

  2. Je moet er geen gewoonte van maken, maar zo af en toe met een ‘deskundige’ op stap is erg leerzaam. Als het dan ook nog gezellig is is dat mooi meegenomen. Je hebt een paar mooie soorten gezien. De winterzwam kende ik nog niet en het oorlepeltje ken ik van plaatjes, maar zou ik graag ook eens tegen komen.
    Groet, Dick

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s