Winter in de Peel

Het had hard gevroren in de nacht, en nu, halverwege de ochtend zag het er buiten nog steeds heel mooi uit. Een blauwe lucht, een zonnetje. De tuin zag wit. Eén en al ijskristallen, het zag er prachtig uit. Mijn man en ik besloten naar de Peel te gaan. Jaha.. mijn man én ik! Leuk hè! Zo mooi moet het er op 21 januari 2019 uitgezien hebben, dat ook hij naar zijn fotocamera greep en meeging.

Eenmaal in de Peel moesten we toch bekennen te laat in de ochtend te zijn vertrokken. Bij ons in de tuin was het nog helemaal bevroren geweest, maar hier had de zon al veel wit doen verdwijnen. Op plekken waar de warme stralen de grond nog niet hadden geraakt, kon je zien hoe mooi het vroeg in de ochtend overal moet zijn geweest.

Spijt van ons late vertrek hadden we niet. Dan maar een minder witte Peel, het was net zo goed nog heel erg mooi. En wat was het heerlijk nu. De zon gaf warmte af en er stond weinig wind. Het zag koud uit, maar je was geneigd je jas open te ritsen. Nee, het was perfect! wandelweer.

 

3 gedachtes over “Winter in de Peel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s