Lente

Wat hebben we al mooie dagen achter de rug. Een blauwe lucht, een stralend zonnetje, temperaturen boven de 15 graden. Ik heb nog nooit zo vroeg in het jaar gefietst. Ik ben een goed weer fietsster, grin. In wind en regen zie je me niet, althans niet op de fiets.

Vandaar waarschijnlijk, dat ik nog niet eerder de prachtige dwergkwee zag staan langs mijn zonnige fietsroute. In maart was ik er gewoonweg nog nooit. En eind april, begin mei, is deze plant natuurlijk uitgebloeid. Gaaf eigenlijk hè! Hoe de natuur je dus blijft verrassen! Want ik fietste hier al honderden keren, en nog altijd kom ik hier mooie, nieuwe dingen tegen.

Bocht om, bos in. Al hield ik nog voor het bos alweer halt. Narcissen! Ik vind ze mooi! En ik heb een heleboel foto’s zitten bekijken, die ik al even mooi vond. Maar mij lukte dat niet hè. Narcissen zijn geel en geloof me, dat is in de fotografie een lastige kleur. Althans. In mijn fotografie. Dat geel kleurt raar op foto’s. Ik weet te weinig van fotografie om het uit te leggen, maar ik heb er dus moeite mee. Met dat geel. En verder. Verder zijn die narcissen hartstikke lastig scherp op een plaatje te zetten. Dat geel speelt mee, dat contrasteert niet goed, denk ik. Maar hé, de wind moeten we niet onderschatten. Die narcissen vangen blijkbaar heel graag wind, en vooral net op het moment dat jij denkt: “Scherp!”

Maar nu is het me dan toch gelukt. In die zin, dat ik deze foto’s mooi vind. Gezien de moeite die het mij gekost heeft, ben ik er ook best trots op. Eindelijk. Narcissen op de foto.

Het was een heerlijk fietstochtje. Wat een kleuren hè! Lente! Ik zag ook nog een lieveheersbeestje. Nou eigenlijk zag ik er heel veel meer, wat me heel blij stemde, maar ik heb er maar eentje op de foto gezet. En ik zag bloesem. Wauw, bloesem. Ik heb het altijd mooi gevonden, maar het is net of ik er dit jaar meer dan anders van geniet. Wat een mooie kleuren, en wat stemt het vrolijk! Ja bloesem, kijk ernaar! Want voor je het weet, is het allemaal weer weg.

8 gedachtes over “Lente

 1. Ik vind het een heerlijk blog. Dat geel lastig is te fotograferen daar weet ik niks van.. wel dat de wind het lastig maakt om ze scherp te krijgen. Prachtig die dwergkwee en de kleurrijke popcorn aan de bomen is wonderlijk!
  Veel fietsplezier en hopelijk kan je heel vaak op en afstappen voor mooie foto’s :-)) komende lente en zomer.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik fiets meestal s winters gewoon door, maar in februari al op de racefiets, dat gebeurt maar zelden. Gelukkig is de lente nu weer ver te zoeken!
  De bloesems zijn mooi en ook de narcissen zijn goed gelukt. Ik hoor wel vaker van fotografen dat ze de kleur geel niks vinden. Geen idee waarom. Ik zit er niet zo mee, maar aan de andere kant zal ik narcissen niet gauw vast bedrag leggen. Is gewoon mijn bloem niet.
  Groetjes, Dick

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s