Pareltjes in een spinnenweb

Zo heel lang geleden is het nog niet. 22 maart 2019. Ik zou mijn dochter en haar vriendinnen naar school brengen, en dat kwam heel goed uit. Nu kon ik de rit naar Horn mooi combineren met een bezoek aan de Beegderhei in de mist. Ja, want dat was het. Heel mistig. “Brrr, mama”, zei Sem. “Dat zou ik nu echt niet doen. In de mist het bos in.” Maar ik dacht: “O jawel. Het is vast super mooi!”.

Cool hè!

Bovenstaande foto is gemaakt met mijn mobiele telefoon. Ik vind ‘m zo gaaf, zo creepy! En precies zoals het was. Akelig vond ik het trouwens helemaal niet. Ik ken er zo goed de weg en het was heerlijk rustig. Ik genoot van het bos dat er in de mist zo heel anders uitzag dan gewoonlijk, en de vogelgeluiden. Het was echt heel gaaf.

Allemaal spinnenwebben in de heideplantjes

Eenmaal het dichte bos uit werd het al lichter. Ook dat was erg mooi.

Foto gemaakt met mijn mobiele telefoon.
Deze foto staat ook in mijn shop, zo mooi vond ik ‘m.

Toen mijn oog eenmaal viel op de spinnenwebben, die her en der zorgvuldig gebouwd waren tussen takken van bomen en struiken, was ik superblij met mijn macro lens. Wauw wat waren de webben mooi! De mistdruppels bleven aan de draden hangen als prachtige parelkettingen. Ze schitterende in het licht van de zon, die steeds meer de mist aan het verdringen was. De rest van mijn wandeling was ik alleen nog maar gefocust op al die mooie spinnenwebben in het bos.

 

Prachtig toch?!

 

18 gedachtes over “Pareltjes in een spinnenweb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s