Als de bosanemoontjes in De Doort bloeien, dan moet ik ernaar toe

Ieder jaar kijk ik ernaar uit. De bosanemoontjes in De Doort. Als die daar bloeien, dan moet ik ernaar toe. Ik wil dat spektakel echt niet missen. De bosbodem is er dan zo mooi mee bedekt. Tussen de bomen door wandelend over smalle kronkelpaadjes met aan weerszijde die prachtige kleine witte bloempjes.. het is als in een sprookjesbos.

Ik was er op 1 april 2019 en wat een geluk! Er bloeiden ook al wat pinksterbloemen.

Ik vind deze foto zo mooi! Verkrijgbaar in mijn shop.

De pinksterbloem is de waardplant voor de rups van het oranjetipje. Deze prachtige vlinder legt er zijn eitjes op en als volwassen vlinder drinken ze gretig van de nectar. Ik hoopte natuurlijk een oranjetipje te zien. Het zou de eerste zijn voor mij dit seizoen. Ik bleef dus een beetje dralen rond de roze bloemen en hopen, hopen, hopen.

Ja! Daar kwam er eentje, en daar nog een! Een vrouwtje! O, wat zijn ze toch snel en wat blijven ze soms toch maar kort zitten. Maar het is mij gelukt hoor! Ik heb er eentje op de foto. Kijk hoe mooi ze zijn! De vlinders met het prachtige oranje in de vleugels zijn mannetjes.

Later zag ik tot mijn grote vreugde ook nog een boomblauwtje. Ook een eerste dit seizoen! Die eerste waarnemingen zijn ieder jaar opnieuw een feest. En dit was een extra leuk feestje, want het lukte mij zelfs er een filmpje van te maken. Ja het was weer heerlijk in De Doort. Ik verheug me alweer op de volgende keer.

6 gedachtes over “Als de bosanemoontjes in De Doort bloeien, dan moet ik ernaar toe

 1. Ja, die bosanemoontjes zijn verslavend. Elk jaar lig ik er ook weer tussen, ook als ik me heb voorgenomen eens een jaartje over te slaan. Het kan tenslotte altijd nog mooier… Hetzelfde geldt voor de oranjetipjes. Ik plan altijd een voorjaarsvakantie op een plek waar ze voorkomen (bij ons aan de kust zie je ze amper). We zijn gelukkig niet de enige… en: brand is erger!
  Groet, Dick

  Liked by 1 persoon

  1. Ik kan het me zo voorstellen dat je toch weer gaat, omdat het toch nog mooier kan. Ik denk dat ook steeds, zo verslavend! Ik wens je een hele fijne voorjaarsvakantie met veel oranjetipjes! Ik zou voor de duinparelmoervlinder eens jullie kant op moeten komen 😉 Fijne Paasdagen!

   Like

 2. hoi Caroline, ik reageer ook nooit, tijdgebrek meestal…maar wil je wel even laten weten dat ik altijd erg geniet van je blogjes!! wens je nog vele mooie fotomomenten!!! groet, Miek

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s