Als dit geen lente is!

Wat een dotje hè! Zo’n schattig lammetje, ik was op slag verliefd. Ik zag het beestje op 15 april bij de Philomenahoeve in de buurt van dagcamping Houtsberg in Nederweert-Eind. Ik zag er zoveel moois, het was écht lente!

Akkerviooltjes

Even tevoren was ik al prachtige akkerviooltjes tegen gekomen. Ze stonden vrolijk te dansen in het droge gras. Wat een kleurtjes, dat geel en paars, en zó klein! Nu passeerde ik dan de schapen. Je wandelt daar gezellig tussen hen door. Sommige schapen kijken je brutaal aan, andere lopen wat schichtig bij je vandaan.

Deze stoere moeder bleef met haar klein parmantig midden op het pad staan. Ze keken me nieuwsgierig aan, of waren ze juist afwachtend? Ik vond het werkelijk een heel leuk stel.

Voorbij de schapen kom ik uit bij een strook struiken en bomen waar het altijd ietsje warmer is dan in de rest van het gebied. Vlinders laten zich daar graag zien en ik hoopte natuurlijk op een oranje tipje. Van vorige wandelingen wist ik dat het dit seizoen verschrikkelijk tegen valt met de pinksterbloemen, waarschijnlijk door de droogte. Naar mijn idee maakte dat de kans op een oranje tipje kleiner, maar wie weet!

En kijk!
Daar fladderde er eentje, en daar nog één!
Veel waren het er niet, en ik vond nog altijd maar bar weinig pinksterbloemen, maar hé.. zij waren er wel!

Ook het bont zandoogje wat ik steevast daar tegenkom, was er weer.

Ik liep langs het Sarsven en met zicht op De Banen terug richting de auto en kwam onderweg nog meer moois tegen.

Vrouwtje zwartkop
Boshyacint

Citroenvlinder

Dát was nog eens een mooi plekje dat deze citroenvlinder had uitgekozen. Op een klein bergje, op een blauw druifje. Prachtig! Ik heb daar zeker een kwartier staan te genieten van de snoepende vlinder en de mooie kleurencombinatie met het bloempje. Ik was me van geen kwaad bewust, maar onderwijl dat ik daar stond zat een haas op nog geen halve meter van mij vandaan bangig achter het heuveltje. Muisstil, tot ie besloot dat ie er toch maar beter vandoor kon gaan. Toen zag ik ‘m pas!

 

13 gedachtes over “Als dit geen lente is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s