Distelboktor ontmoet een vriendje

Ik was in de Peel en voor het eerst werd me heel duidelijk, dat het echt niet zo goed gaat met mijn voet. Ik weet eigenlijk niet zeker of het met één van de vormen van reuma die ik heb te maken heeft, of niet, maar ik heb na een jaar geen last te hebben gehad, opeens weer heel regelmatig kramp in mijn linkervoet. Ik heb wel het idee dat de magnesiumolie die ik hiertegen gebruik nog wat doet, maar veel minder dan dat het ooit heeft gedaan. En kramp is niet alleen vervelend, het doet ook nog eens heel erg veel zeer. En het enige dat werkelijk helpt, is naar huis gaan, en de voet onderdompelen in zo heet mogelijk water.

Ik baalde verschrikkelijk toen ik in de Peel aankwam en na de eerste meters lopen al merkte, dat het fout zou gaan. Ik besloot de kortste route te lopen, en te hopen dat ik dat met de kramp zou redden. Heel eerlijk gezegd. Ik heb dat gered. Maar ik doe dat nooit meer. De volgende keer, keer ik om en ga naar huis. Met pijn lopen is geen pretje, en ik weet het nu zeker. Deze kramp loop je er niet uit. Deze kramp blijft en wordt erger, tot je ernaar luistert en het het hete water geeft, dat het wil. Einde discussie met de kramp.

Spijt van de wandeling heb ik evengoed niet. Ik heb hele mooie dingen gezien en die wil ik alsnog heel graag delen. Het allerleukst was de distelboktor in het gras naast het wandelpad. Wat een leuk beestje met zijn hele lange, prachtig mooie, sprieten. Terwijl ik er foto’s van aan het maken was, kwam er nog een insect-je opduiken. Het was alsof ik getuige was van een eerste ontmoeting tussen de distelboktor en zijn vriendje.

Distelboktor
Kiekeboe!
Hé hallo!
Hoi!

Nog steeds zag ik in de Peel heel veel rupsen van de plakker. Daar heeft het natuurgebied toch wel wat van te lijden gehad. Heel veel boompjes, helemaal kaal gevreten. Wat in het begin dan nog leuk lijkt – heel veel rupsen in de Peel! – baart je later zorgen. Komt dat nog goed?

Rups van een plakker

Ik kan jullie vertellen: ‘Ja, dat komt goed’. Ik ben erover gaan lezen, en als het goed is komt zo’n plaag eens in de vijf jaar voor. Volgend jaar dus niet zo veel rupsen van de plakker meer in de Peel! Bovendien ben ik inmiddels nog een keer in het natuurgebied geweest, en het is er prachtig. Veel groen en heel veel vlinders. Het blijft genieten hoor, daar. Het blijft er ontzettend mooi.

Nu vlogen er ook de bonte dikkopjes. Och wat zijn dat leuke vlindertjes, ik geniet er ieder seizoen weer van. Zij waren de reden van mijn bezoek deze keer, dus ik was heel blij dat ik ze zag.

Leukerd hè!
Bont dikkopje

Aan het eind van de flink ingekorte wandeling zag ik ook nog een hele mooie vuurjuffer. Ik heb er nog gauw een kiekje van gemaakt, voor ik weer in de auto stapte. Ik was heel erg blij weer te kunnen zitten, en ik ben heel erg blij dat ik niet zo heel ver van de Peel af woon. Wat een geluk. Op richting het voetenbakje met warm water.

Vuurjuffer

10 gedachtes over “Distelboktor ontmoet een vriendje

 1. Je ontdekt pas hoe fijn wandelen is, als het niet altijd geweldig goed gaat. Je waardeert het dan meer. Wat fijn dat je intussen toch nog zo kon genieten van wat je allemaal zag. Sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 2. Weer zo’n prachtig blog leuk die distelboktor nog nooit gezien. En die kiekeboe, zo leuk.
  Ik hoop dat je voet herstelt is, want dat is zeer vervelend als je wilt lopen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat dapper dat je toch doorzette met een welliswaar verkorte wandeling maar wetende wat er komen ging. Ik vind het erg jammer dat het voor mij een beetje ver is naar de peel, kwam er als kind bijna elk weekend.
  wat een leuke foto’s heeft deze wandeling je weer opgeleverd. Het vriendje van de boktor is een wenkvliegje, wie wordt daar nou geen vriendjes mee 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s