Paars op de Beegderheide

In augustus kleurt de heide paars. Ik wil echt een keer in die periode naar de Posbank ofzo. Ik zie daar altijd zulke mooie foto’s van voorbij komen, prachtig! Ook in Limburg zijn vast van zulke hele mooie plekken te vinden, maar tot nu toe heb ik het gedaan met de heide in Beegden. Het is in vergelijking met bijvoorbeeld de Veluwe maar een klein natuurgebied, maar eigenlijk is heide, heide, zeker op macroniveau. Toch?

Zo genietend van de kleur en de geur zie ik om mij heen kijkend ook weer verschillende soorten prachtige insecten.

Tengere pantserjuffer
Gewone heispanner
Tengere pantserjuffer
Kiekeboe

Het rood van een lieveheersbeestje kleurde heel mooi op het roze/paarse van een heidestruikje. Het was prachtig om te zien hoe het beestje klauterde en klauterde tot het op het hoogste puntje was. Daar leek het even om zich heen te kijken, waarna het alle moeite moest doen om te draaien zonder te vallen, en liep het weer naar beneden. Het nut ontging me volledig en ik fantaseerde er even bij dat het beestje had willen genieten van het uitzicht.

Prachtig hรจ.
Ik denk niet dat lieveheersbeestjes echt denken.
Ik denk dat die vooral gewoon doen.
Maar als ik met het beestje had kunnen praten, dan had ik het gevraagd:
“Gaat het om het uitzicht, of gaat het om de weg”.

15 gedachtes over “Paars op de Beegderheide

 1. Dat van de Posbank denk ik nou ook ieder jaar. En dit jaar was ik er dan ook, op het juiste tijdstip nog wel, maar op de fiets en – je raadt het al – zonder camera! Gelukkig was het licht slecht Maar gewoon er naar kijken is toch ook leuk!
  Is de Brunsummerhei trouwens niet mooi? Of is dat te ver weg voor jou? Maar dit blog zit vol met de heide, het maakt dan idd niet zoveel uit waar je je plaatjes schiet. Tenzij je landschapjes wilt schieten, voortaan gewoon naar Beegden dus. Leuk dat je ook nog zoveel beestje kon ‘vangen’, dat voegt veel toe! En dan OLH-beestje denkt volgens mij hetzelfde als de meeste beestjes; “valt hier nog iets te eten?

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, ja, “valt hier nog iets te eten”, dat zal die gedacht hebben. Uiteindelijk draait het voor hen natuurlijk daar om. Hoe bevoorrecht zijn wij.
   Wat heerlijk dat je op de Posbank was en ik kan me je gedachte: ‘Gelukkig was het licht slecht’, best voorstellen.
   De Brunsummerhei moet ook prachtig zijn inderdaad, dat is voor ons ongeveer drie kwartier rijden. Nog best te doen eigenlijk! Daar moet ik volgend jaar in augustus eens aan denken.
   Dankjewel voor je fijne reactie weer, ik lees je altijd heel erg graag.
   Fijne dag!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s