De eerste tekenen van de herfst

De eerste tekenen van de herfst zag ik dit jaar op landgoed Beijlshof net voorbij de kern Heythuysen. Het was nog augustus, heerlijk weer, en best droog. Toch lieten zich al prachtige exemplaren zwammen zien.

Ik wandel graag op het landgoed. Het rondje dat ik daar maak is precies lang genoeg voor mij en gaat afwisselend door bos, een voormalig weiland, en passeert een prachtige boerderij.

Klein geaderd witje

Er staan ook best aardig wat hele oude bomen, die ik heel graag zie. Mocht je ooit eens op dat landgoed komen, vergeet dan niet je blik ook eens omhoog te richten, want.. kijk… zo mooi!

Maar de klapper deze dag, het allermooiste wat ik zag, dat trok mijn aandacht al toen ik er nog méters vanaf was. Ik wist het gewoon. Die zwam daar, die prachtig gekleurde, grote, verse zwam, die moet wel super mooi zijn. En dat was ie! Een Harslakzwam.

21 gedachtes over “De eerste tekenen van de herfst

  1. Een mooi begin. Nu maar hopen dat de herfst een beetje doorzet. Het is inmiddels wel nat genoeg, maar ik kan bij mij in de buurt nog niet veel moois op paddo-gebied vinden. En ook nog maar weinig herfstkleuren. Ik moet nog even geduld hebben en hopen op november? En dan met een;lekker warm zonnetje ebij. Zou mooi zijn. We kunnen dat gelukkig niet sturen…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s