Het geluid van regen

Ik wandelde door het bos achter dagcamping Houtsberg in Leveroy, gemeente Nederweert. De zon liet zich zien, maar zo nu en dan dreven er ook donkere regenwolken over. Het was een beetje op goed geluk deze middag (25 september 2020) en ik had een paraplu paraat.

Heel eerlijk gezegd zag ik niet zoveel bijzonders. Geen vlinders, geen libellen, geen bijzonder mooie bloemen of planten. Ik struinde wat door hoog gras, een paadje links, een paadje rechts, en ik verzonk wat in gedachten.

Ik was er weer helemaal bij toen de eerste regendruppels koud op mijn gezicht vielen. Snel opende ik de paraplu om mijn camera te beschermen. Het duurde maar heel eventjes voor ik die heerlijke geur rook, die regen in een bos kan verspreiden. Zalig. En dat geluid ook. Ik besefte dat ik het eigenlijk al heel lang niet meer gehoord had, en hoe rustgevend het kan zijn.

Ik bleef stilstaan. Ik genoot.
Wat een heerlijk geluid.

Na die regenbui leek alles anders in het bos.
Het glinsterde en schitterde kleine druppeltjes, het was geweldig om te zien!

Ik wandelde en wandelde, weer een paadje links, en een paadje rechts.
Mijn enthousiasme kreeg een boost door de geuren en kleuren en schitteringen om mij heen.
Wat een geluk toch, hoe mooi versierden de regendruppels de blaadjes en de takjes. Maar toen ik rode besjes zag, en later glimmende en glanzende kardinaalsmuts, toen was mijn wandeling weer helemaal compleet.

21 gedachtes over “Het geluid van regen

 1. Hoewel ik niet zo snel zou kiezen voor een wandeling in de regen bewijst jouw serie en filmpje dat het zeker de moeite waard is. Mooi in beeld gebracht.
  We moeten ook blij zijn met de regen die er van tijd tot tijd valt, want dat geeft ons leven en voedsel.
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik blijf al gauw lekker binnen als het regent, maar dat dat niet altijd een goede keus is, is nu wel duidelijk. Het ruikt wel altijd lekker als het net begint te regenen. Het geluid is ook lekker (net als in een tentje slapen als het regent, ook leuk!). Ander voordeel is dat het lekker rustig is in het bos, maar het belangrijkste: je kan er blijkbaar dan ook mooie foto’s maken. Dank voor dit laten zien!
  Groet, Dick

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s