Hoi!

Fotograferen is leuk! En ik vind het vooral heel leuk om foto’s te maken van de natuur. Het is een echte passie geworden, waardoor ik.. als ik ’s avonds naar bed ga.., alweer zin heb om de volgende ochtend op te staan.

De liefde voor het foto’s maken is ontstaan, toen ik vanwege mijn gezondheid heel veel moest wandelen. Niet heel lang, wel heel regelmatig. Op een bepaald moment had ik het daarmee gehad. Het frustreerde mij te moéten bewegen, te móeten wandelen. En steeds vaker dacht ik: `Pfff. Ik kan kilometers wandelen, de reuma gaat er niet mee over. En het raakt wel opgeruimd in mijn hoofd, maar ook steeds opnieuw weer gevuld met rommel. Dit heeft geen zin`.

Tot ik besloot eens een keertje een fototoestel mee te nemen. Dan had ik wat te doen als ik wéér aan de wandel was. Het bleek een top idee. Kijken door de lens van de camera veranderde mijn hele (beleef)wereld. Wandelen was opeens niet meer saai. Iedere wandeling is nu een ontdekkingstocht met verrassingen, cadeautjes en gouden momenten. Natuurlijk gaat de reuma er niet mee over en raakt mijn hoofd ook nog steeds vol, maar mijn beleving daarvan is totaal veranderd.

Vlinders, libellen en bos

Inmiddels weet ik wat ik het leukst vind om te zien en te fotograferen. Vlinders, libellen en bos. De vlinders en libellen blijven intrigeren. De kleuren, de vormen, de oogjes, de pootjes, de vleugels.. En ze stemmen me altijd vrolijk. Bos vind ik ook geweldig. De vrijheid, de ruimte, de geur. Maar zéker ook de lichtinvallen en de kronkelpaadjes. En de smalle ontdekkingspaadjes, waarvan ik nog niet weet waar ze uitkomen. Bos blijft verrassen.

Omdat de natuur van iedereen is, en iedereen kan zien wat ik zie, heb ik er tot nu toe voor gekozen geen watermerk of anders in mijn foto’s te zetten. Ik deel graag wat ik zie, wat ik mee maak, en vind het leuk anderen te inspireren, zoals ook ik geïnspireerd word. Maar mocht je foto’s van mij willen gebruiken voor publicatie, dan zou ik het fijn vinden als je even contact opneemt via deze website of via: carolineverhees@upcmail.nl .

* Inmiddels heb ik ervoor gekozen mijn naam in mijn foto’s te zetten. Ze worden zo vaak gedeeld op de social media.. En ík ben trots op mijn foto’s 🙂 Ook kun je werken van mij nu vinden op werkaandemuur.

17 gedachtes over “Hoi! Over mij. En van moeten naar heel graag willen :-)

 1. Toch zou ik je aanraden om de foto’s die je op internet publiceert van een watermerk te voorzien. Je hebt gelijk “de natuur is van iedereen” maar de manier waarop ze wordt weergegeven niet. Succes en veel plezier met fotograferen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtig Caroline…het fotograferen is bijna therapeutisch…t helpt je de dagelijkse beslommeringen te vergeten en vooral de verrassingen, de cadeautjes die je onverwacht toegeworpen krijgt maken dat je iedere dag weer met frisse moed begint…
  Bovendien geniet ik van je foto’s maar dat wist je al!!😊

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik begrijp je heel goed want heb reumatoïde artritis.Ik fotografeer al enkele jaren want met een fototoestel ben je nooit alleen en kan je het aangename aan het nuttige plaatsen en net als Betty zegt zou je beter je naam op foto’s zetten want je zou er van verschieten waar ze allemaal opduiken .Het is geen garantie maar je hebt meer kans verhaal te halen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik volg je al een tijd op Twitter en je maakt prachtige foto’s die voor mij weer een inspiratie zijn. Ik fotografeer al vanaf mijn 14e doch de laatste jaren heb ik weinig tijd gehad voor fotografie vanwege mijn drukke baan in ploegendienst. Hiervoor kreeg ik begin dit jaar de rekening gepresenteerd in de vorm van een bijna hartinfarct waardoor ik in de ziektewet belandde. Ik was dringend toe aan rust en en net als jij vond ik deze rust in de natuurfotografie, mijn oude hobby. Ik hoop nog veel van jouw foto’s te mogen bewonderen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja.. soms dwingt ons lichaam ons te luisteren en het rustiger aan te doen. Wat fijn dat je je hobby herontdekt hebt en het je zo goed doet. Dat is goud waard. Twitter is voor mij ook een bron van inspiratie! Leuk om elkaar daar te volgen! En dankjewel voor je compliment.

   Like

 5. Hoi Caroline, ik ben nog maar een korte tijd bezig met bloggen, dus een beetje een nieuwkomer in deze blogwereld. Ik heb je verhaal gelezen die wel een beetje aanleunt bij mijn leven. Ik ben ook een reumapatiënt (palindromische reuma), een zeldzame vorm van reuma. Maar daar wil ik niet over uitweiden. Veel mensen zoeken de rust en veel vinden deze rust dan ook in fotografie, net zoals dat bij jou het geval is en ook bij mij. Ik heb al een aantal van je prachtige foto’s bekeken, en ze stralen ook rust uit. Voor mij is dat puur genieten… en me verder laten inspireren… Ik zou je graag wil verder volgen en van nog meer foto’s die je maakt genieten. Ik hoop dan ook dat ‘we’ je nog lang mogen volgen…
  vriendelijke groet, Heidi

  Geliked door 1 persoon

 6. Je foto’s zijn gewoon prachtig en ja op het www komt “gebruiken ” van ande mans materiaal helaas veel voor.
  Daarom staat er bij mij ook mijn naam in.
  Ik heb gezien dat jij het ook doet maar als ik op de foto klik voor een vergroting dan zie ik de foto zonder naam ik weet niet of je dat al weet vandaar deze melding.

  Gr.

  FransH

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel voor het compliment! Ik ben het later toch maar gaan doen ja, mijn naam erin zetten. Ik laad ze met naam in de website, dus vreemd dat jij ze dan vergroot toch zonder naam ziet. Dat wist ik dus ook niet! En ik weet even ook niet hoe dat dan te voorkomen. Bedankt voor het melden, en ik ga erover nadenken. Een fijne dag!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s